Коледа в Прага, 22-26 декември, самолетна програма. Местата са изчерпани!

 
Почивка Коледа в Прага, 22-26 декември, самолетна програма. Местата са изчерпани!

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
22.12.2019 729.00   

Цена от: 729.00 BGN

 
Приказна Коледа в Прага
5 дни / 4 нощувки, 22-26 декември 2019

Богата екскурзионна програма в Прага - 2 пешеходни разходки включени в цената

Местата по програмата са изчерпани!

Пакетна цена на турист: 729 лв.

Програма на екскурзията:

22 декември - неделя. Отпътуване от София с редовен полет на а/к България Еър от  Терминал 2 в 14:35 ч. Пристигане в Прага в 15:35 ч. Посрещане от представителя та туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague centre Plaza 3*+, централно разположен в историческата част на Прага. Пешеходна разходка до Вацлавския площад - сърцето на Новия град със сградата на Националния музей и статуята на Св.Венцеслав, на на който се намира един от най-големите базари на Прага. Всеки ден от 10 до 22 ч. може да се намерят дървени играчки, стъклени украшения, коледни декорации и да се опита традиционна чешка храна: печено свинско, наденички, чешки кифлички, бира, медовина, греяно вино и др. Свободно време. Нощувка. По желание: Резервация за вечеря в традиционен чешки ресторант “U grafu”, на пешеходно разстояние от хотела.
23 декември - понеделник. Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: целодневна автобусна екскурзия „Коледните базари на Дрезден” при минимум 15 туристи. Цена - 89 лв на турист/69 лв дете до 12 г. Отпътуване от Прага до Дрезден /около 2 часа/. Пристигане в Дрезден - бароковият град на брега на Елба. Пешеходна обиколка на Стария град - Цвингер, Стария Кралски дворец, Женската църква, Стария площад, Стената на Славата на Саксония. Посещение на уникалния и най-стар Коледен базар на Германия, който през 2019 г. ще се проведе за 585 път на Стария площад. На базара може да се опитат местни коледни специалитети, включително и коледния сладкиш striezel. Допълнителна атракция е дървената арка - символ на базара, украсена с типични фигурки и декоративни свещи. Любителите на шопинга могат да се възползват и от последните коледни намаления Свободно време. Отпътуване за Прага в 16:00 ч. Връщане в Прага - около 18:00 ч.
24 декември - вторник. Закуска. Пешеходна екскурзия „Коледните базари и забележителностите на Мала Страна и Стария град” с местен екскурзовод на български език /продължителност 3,5-4 часа/. По време на екскурзията ще видите: Храдчани и Мала страна: площад Храдчани с Коледния базар, Пражката крепост с Коледния базар в четвърти двор, Малостранския площад с Коледния базар, църквата Дева Мария Победителка със статуетката на Детето на Исус, стената на Джон Ленън, районът Кампа с традиционните кулинарни базари, Карлов мост, Народният театър, Мариански площад с новото Кметство и Библиотеката, уличките на Стария град и Плодовия пазар, Ректората на Карлов университет и Ставовски театър, Прашна брана, Обецни дум, площада на Републиката с Коледния базар, улица Дълга и Староместския площад с най-големият коледен базар на Чехия, намерил място сред 10-те най-красиви коледни базари в света, с Коледната елха, украсена традиционно в червено, бяло, зелено и златно. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. Нощувка. По желание: Коледна вечеря в ресторанта на хотела с традиционни чешки ястия /тристепенно меню/. Необходима е предварителна резервация от България. При минимум 10 туристи. Цена - 59 лв на турист. Менюто включва: рибена супа, шаран или пилешко филе - по избор с картофена салата и руска салата, ябълков пай. Включени напитки: 1 чаша бира, вино, безалкохолно - по избор и кафе или чай.
25 декември - сряда. Закуска. Честита Коледа! Закуска. Свободен ден. Нощувка. По желание: еднодневна екскурзия в Карлови вари с включена дегустация на парче торта в 5* хотел Пуп и екскурзовод на български език. Пешеходна разходка в празнично украсения курорт: хотел Термал, парка Сметана с Коледния базар, парка на Дворжак и изящните колонади, които свързват отделните извори, хотел Пуп 5*. Дегустация на парче торта с топла напитка /кафе, чай/ в сладкарницата на Пуп. Продължителност на екскурзията - 7,5 часа. Цена - 99 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г. при минимум 15 записани туристи.
26 декември - четвъртък. Закуска. Трансфер до летище. 12:10 ч - излитане за София, пристигане в 15:00 ч. в София на Терминал 2.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Часове на полетите:
 • 22 декември София – Прага 14:35 - 15:35 от Терминал 2
 • 26 декември Прага – София 12:10 - 15:00 на Терминал 2

Условия за записване: Депозит от 400 лв при записване, доплащане - 14 дни преди отпътуване.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.
 

Програмата се провежда при минимум 26 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 14 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.Цената включва:
 • самолетен билет София - Прага - София на а/к България Еър с летищни такси
 • 1 брой ръчен /салонен/ багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см - височина, ширина, дължина (сумарна дължина 118 см) и на 1 брой чекиран багаж до 23 кг и до 158 см сумарна дължина.
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага
 • описаните пешеходни екскурзии в Прага с екскурзовод на български език
 • слушалки по време на екскурзиите
 • представител на туроператора на български език на място
 • връзка с местния представител 24 часа
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро


Цената не включва:
 • екскурзии и вечери по желание
 • разходи за градски транспорт
 • входни такси за посещавани музеи и забележителности по избор

Цена на трамваен билет - 0,80 евро/24 крони

Доплащания за екскурзии и вечери /по желание/:
 • 22.12. Резервация за вечеря в традиционен чешки ресторант – резервацията е безплатна и препоръчителна.
 • 23.12. Целодневна екскурзия „Коледните базари на Дрезден”. Цена при минимум 15 туристи - 89 лв на турист/69 лв дете до 12 г.
 • 24.12. Коледна вечеря в ресторанта на хотела с традицонни чешки ястия /тристепенно меню/. Необходима е предварителна резервация от България. При минимум 10 туристи. Цена - 59 лв на турист.
  Менюто включва: рибена супа, шаран или пилешко филе-по избор с картофена салата и руска салата, ябълков пай. Включени напитки: 1 чаша бира, вино, безалкохолно - по избор и кафе или чай.
 • 25.12. Еднодневна екскурзия в Карлови вари с включена дегустация на парче торта в 5* хотел Пуп и с екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи. Цена - 99 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г.

Внимание: Допълнителните екскурзии и вечерите по желание се заявяват при записване и заплащат най-късно 14 дни преди отпътуване. Тяхната организация е свързана с предварителни резервации по време на коледните празници и е необходимо да се резервира възможно най-рано.
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал